Македонија

(ВИДЕО) Внимателно ако патувате: Превојот Буково покриен со снег, а на патот се лизга

Превојот Буково е затрупан во снег. Коловозот е лизгав, поради ниските температури. Возачите велат дека треба особена внимателност доколку се поминува низ него. Во исто време, и натаму паѓа голема количина снег. Како на патниот правец Охрид-Ресен, слично и на други повисоки места низ Македонија.

Врнежи од снег се бележат на планинските превоји Стража,Ѓавато,Буково,Пресека и во Ресен , Крушево и Попова Шапка, но во моментов не преставува пречка за одвивање на сообраќајот.

На одредени патни правци кои поминуват низ клисури и усеци можна е појава на поситни одрони.

На почеток