Македонија

Започнува судењето за нападот на Пендиков

Во основниот суд во Охрид, за денеска е закажано прво рочиште за нападот Прндиков, секретарот на бугарскиот клуб во Охрид.

За нападот има неколку лица обвинети, тие денеска за прв пат ќе треба да седнат на обвинителна клупа.

Вчера во судот во Охрид поради дојава за бомба истиот беше евакуиран, а по проверките беше констатирано дека станува збор за лажен сигнал.

На почеток