Магазин

Џамбазов носталгичен за семејството: Династијата Прличкови-Џамбазови на насловна на “Нада”

Фотографија со Прличкови и Џамбазови објавена во 80-тите години, објави Игор Џамбазов. Станува збор за насловна страница од популарниот магазин во тоа време „Нада“.

„Сите театарџии од династијата Прличкови-Џамбазови на насловната на “Нада”, некаде во 80-тите. Дедо Петре – актериште. Баба Нада – суфлериште. Мама Анче – мајкиште. И синчето“, напиша Џамбазов.

На почеток