Коментари

Боки 13 испадна помаж од многумина кои му избегаа на затворот, вели Божиновски

Со нов извештај од лекарски преглед, правниот тим на Бојан Јовановски-Боки 13 тврди дека алармантно му е влошена здравствената состојба на осудениот. Тие преку соопштение за јавноста прашуваат и на кого му одговара влошеното здравје да резултира со смртни последици. Потенцираат дека Јовановски-Боки 13 не е третиран според насоките на докторите во затворот „Идризово“. Според правниот тим, предлогот е Јовановски-Боки 13 да биде опериран и да му се извади желудникот. Извештајот на Јовановски од направена гастроскопија е од државната Клиника „Мајка Тереза“.

Во врска со оваа тема на социјалните мрежи се огласи Божидар Божиовски кој вели дека доколку неговиот живот е во ризик, мора да се реагира.

„Според адвокатите на Боки 13 тој е во животнозагрозувачка состојба и му е потребна итна операција. Може за боки да имате какво и да сакате мислење, сепак, ако му е животот во ризик мора да се реагира.

Затворите служат за ресоцијализација на затворениците не за нивно убивање. Не само тој туку и сите затвореници кои живеат во тие нехумани услови.

И на крај тој испадна помаж од многумина кои му избегаа на затворот. Кукаа, бегаа, бараа финти да не легнат. Некои се демек хуманитарци, други аналитичари, трети во влада“, вели Божиновски.

На почеток