Актуелно

Светски феномен во ЗОО Скопје, се родија шест пара близначиња лемури

Во скопската Зоолошка градина годинава има најмногу подмладоци од лемурите кои потекнуваат од Мадагаскар.

Но, овојпат, токму во нашата зоолошка градина забележан е светски феномен, бидејќи се родиле дури шест пара близначиња.

„Годинава имаме најмногу подмладоци, а особено е интересен податокот дека за првпат добивме шест пара близначиња што е светски феномен. Лемурите се еден од најзагрозените видови на светот, а Скопје ЗОО придонесува за зголемување на бројот на овие единки чии природни живеалишта сѐ повеќе се намалуваат. Да ни се живи и здрави малечките“, се вели во соопштението на скопската ЗОО.

На почеток