Коментари

Тина Мицковска за отруените коњи во ЗОО Скопје: Да скапаат во затвор монструмите, малце е и тоа за вакви болни умови

Тина Мицковска, познатата вљубеничка во животните и активистка за заштита на нивните права, инаку вработена во скопската Зоолошка градина, видно револтирана од случајот со угинатите коњи во градината.

– Сортните коњи во скопската Зоолошка се отруени со брзоделувачки отров, соопштија вчера надлежните.

„Да скапаат во затвор монструмите! Малце е и тоа за вакви болни умови…“, напиша Мицковска.

Војо Иванов, еден од омилените вработени во зоолошката градина на граѓаните а посебно на децата, на својот Фејсбук профил напиша „Едни пред судот, други пред бога, со мене сѐ уште ќе си имате работа таму“.

На почеток