Коментари

Апасиев порача: Патетичноста е контрареволуционерна

„Патетичноста е контрареволуционерна“, порача пратеникот и лидер на Левица, Димитар Апасиев.

Тој додава:

„Да не заборавиме, дека нашите партизани стрелаа за дефетизам! Оставете и ја малодушноста на малограѓанштината и не кукајте како ситните буржуи, кои се разочаруваат при првата животна потешкотија и забегуваат во дримерско фантазерство.

Очајувањето да го замениме со акција за пад на оваа ненародна власт. Дојдете вечер во шест на протест. Јавниот притисок мора да продолжи! Борбата е тешка, ама ќе победиме“.

На почеток