Свет

Никој не сака да го преземе телото на тројниот убиец од Градачац

Никој не сака да го преземе телото на тројниот убиец од Градачац

Телото на тројниот убиец Нермин Сулејмановиќ се уште се наоѓа во Комеморативниот центар во Тузла, а до денес никој нема поднесено барање за негово преземање. Ова денеска го изјави директорот на Комеморативниот центар во Тузла, Фарук Латифагиќ, пишува Аваз.

Телото на Сулејмановиќ, кој на 11 август ја уби својата невенчана сопруга Низама Хеќимовиќ и се` пренесувашр во живо на Инстаграм, е во фрижидер повеќе од еден месец. По стравотното злодело, роднините се откажале од него, а никој од пријателите не се нафатил да организира погреб.

Инаку, неодамна, поради настаните во Градачац, со решение на полицискиот комесар на СВТ ТК Џевад Корман, беше разрешен началникот на полициската управа Градачац, Зехрудин Хасиќ. По смената Хасиќ бил преместен на друга позиција во МУП ТК.

Разрешен е и неговиот заменик. На местото на Хасиќ беше назначен командантот на полицискиот оддел во Сребреник, Един Кариќ.

Промената настана, како што е познато, поради одредени проверки кои се вршеа во врска со Сулејмановиќ. Претходно беше суспендирана полицајката Џенана Селимовиќ, а против неа беше поведена дисциплинска постапка.

Во моментот кога беше објавена веста дека полудениот убиец Сулејмановиќ се самоубил, ќерката на началникот на полицијата на Градачац на социјалните мрежи објави фотографија со убиецот со порака: „Ова беше нашето последно кафе“.

Ќерката на Хасиќ му била пријателка на Сулејмановиќ.

На почеток