Македонија

(Видео) Груевски се закани: Јас толку многу можам да им одговорам на Николоски и Христијан, да не знаат што ги снашло

Граѓаните очигледно не се задоволни од моменталните политичари и нивната понуда, вели поранешниот премиер Никола Груевски во ексклузивно гостување во “Тешки муабети”, како коментар за анкетите на кои тој е најпопуларен политичар во Македонија.

– Ако некој не е активен, а јас освен по некоја објава на Фејсбук што пишувам, првпат давам интервју по 2017. година, најверојатно граѓаните не се задоволни од актуелните политичари штом толку многу се сеќаваат на некои други времиња со некои други резултати. Актуелните политичари се секој ден на медиуми, секој ден гостуваат некаде и нормално е тие да се актуелни, но фактот што се навраќаат на некое друго време значи дека се незадоволни од овие полтичари и овие од власта кои се тешка катастрофа и го охрабрувам ВМРО-ДПМНЕ да направи чекори, една година е многу, ќе останеме без народ, економијата е многу лоша, чекање за избори една година е многу.

Тој додава: „Јас толку работи можам да му одговорам на Александар Николоски или на Христијан да не знаат што ги снашло, ама таа партија не е на нив, таа партија, барем јас кога бев е 181.000 и нешто членови. Се трудам да се воздржам за глупостите што поединци ги прават, како што знам, за да не направам штета, да не можат после со месеци да се отплеткаат. Ама не е тоа работата, треба да се фокусираат на рушење на оваа власт“.

На почеток