Скопје

Казнети 33 пијани возачи во Скопје

Сообраќајната полиција на СВР Скопје измината ноќ спроведе зајакната акциска контрола за откривање возачи кои управуваат со возило под дејство на алкохол и фатила 33 пијани возачи.

Во акцијата биле контролирани вкупно 180 возачи. Кај 33 од нив било утврдено присуство на алкохол во крвта, а еден возач одбил да биде алкотестиран

По однос на констатираните  прекршоци од Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата и Законот за возила кон возачи, преземени се 34 мерки.

Од сообраќај биле исклучени 34 возачи, издадени се 34 мандатни платни налози и откриени се 48 останати прекршоци.

Кликни за да коментираш

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

На почеток