Македонија

Пак протести пред Влада, пензионерите не се откажуваат

Пензионерите излегоа на протест за повисоки пензии

Пензионерите излегоа да протестираат за повисоки пензии пред американската амбасада во Скопје, по што продолжија пред владината зграда.

Бараат линеарно покачување на пензиите од 5.000 денари како и минимална пензија од 20 илајди денари.

Во септември, со редовното усогласување, пензионерите добија зголемување од 5,3 отсто, а минималната пензија во моментов изнесува 13.200 денари.

Протести секојдневно има и во други градови во државата.

На почеток