Коментари

Јанаки за Ковачевски: Човек без базични манири, растен со златна лажичка, просто роден да биде директор, се што некогаш “направил” e благодарение на висење во партијa

Адвокатот Јанаки Митровски во својата колумна дел од серијалот „Разумен сомнеж“, пишува за премиерот Димитар Ковачевски. Тој го карактеризира како сељак, додавајќи дека премиерот се добил благодарение на партијата.

„Синоним за сељак е секако македонскиот октроиран премиер Димитар Ковачевски Таче. Човек без базични манири, растен со златна лажичка, просто роден да биде директор, се што некогаш “направил” e благодарение на висење во партија а не на лични квалитети и способности. Впрочем како и секој македонски политичар. Но токму поради фактот дека ни е насаден на највисоката функција, кај Таче се повеќе перзистира една одвратна и незаслужена надменост“ пишува Митровски.

На почеток