Македонија

Президиумот на Левица со двајца нови членови, Амар Мециновиќ и Александар Симонов

На вчерашната седница на Президиумот на Левица, како највисок политичко-егзекутивен орган на Партијата, донесена е одлука за проширување со кооптирање на двајца нови членови на Президиумот, и тоа:

Амар Мециновиќ досегашен координатор на Секторот за медиуми и односи со јавноста и тековен портпарол на Партијата. Од 2021 година избран за советник во Советот на Град Скопје.

м-р Александар Симонов досегашен координатор на Секторот за надворешна политика. Од 2021 година избран за советник во Советот на Општина Свети Николе.

На почеток