Македонија

Пратеничката Дафина очекува Џафери да ги достави имињата од ВМРО-ДПМНЕ за техничките места во Владата

Пратеничката од ВМРО-ДПМНЕ, Дафина Стојаноска, се надева дека мандатарот Талат Џафери нема да го прекрши законот и да предложи Влада без имињата од нејзината партија.Според неа, законот е јасен.

„Не очекувам од почеток да прекршува закон, оти тој е дециден дека мандатарот доставува до претседателот на државата предлог со предлог-имиња за сите министерства. Еве да се надеваме дека нема да го започне мандатот со прекршување на законот како мандатар“, кажа Стојаноска.

Претходно за ова прашање се изјасни Џафери.

Утре оставките, ако ВМРО-ДПМНЕ даде предлози за министри тие ќе бидат дел до техничката Влада, рече Џафери

На почеток