Свет

(Видео) Драматични снимки од пожарот во болницата на Златибор: 50 пожарникари го изгаснале пожарот, изгорел покривот и горниот кат

Пожарникарите цела ноќ се бореа за локализирање на пожарот што нешто пред полноќ избувна во Специјалната болница на Златибор.

Како што може да се види на видеата, пожарот избувнал на покривот и на горниот кат од зградата.

Директорот на Специјалната болница Александар Симиќ за РТС изјави дека за пожарот на петтиот кат од болницата бил информиран во 23 часот и 30 минути и веднаш излегол на местото на настанот.

„Веќе имаше работници во трета смена, и здравствени работници и немедицинска безбедносна служба, кои почнаа да ги евакуираат пациентите, сведувајќи ги пациентите на долните катови. „Имаше десетина деца“, рече Симиќ.

Со пожарот се бореа 50 пожарникари.

Пожарот е локализиран, за среќа нема повредени, а меѓу стотиците евакуирани пациенти има и 30 деца.

На почеток