Македонија

Нино Васев доби забрана да работи на Онкологија, остана и без пасош

Судија на претходна постапка при Основниот кривичен суд Скопје, постапувајќи по предлог за определување мерки за претпазливост на Основното јавно обвинителство – Скопје против две лица, кои утрово беа спроведени во судот, а поврзани со случајот на Онкологија, по ценење на фактите изнесени од странките во однос на предлогот, донесе решенија, со кои: се прифаќа предлогот и на Н. В. му се опредлуваат мерки за претпазливост по чл. 146 ст. 1, т. 1, 2, 3 и 7 од ЗКП, односно забрана за напуштање на живеалиштето, односно престојувалиштето, обврска за јавување на службено лице во судот, одземање патна исправа и забрана за издавње нова и забрана за преземање определени работни активности поврзани со кривичното дело.

„На Н. Н. му се определуваат мерки за претпазливост по чл. 146 ст. 1, т. 1, 2 и 3 од ЗКП, односно забрана за напуштање на живеалиштето, односно престојувалиштето, обврска за јавување на службено лице во судот, одземање патна исправа и забрана за издавње нова“, известуваат од Основниот кривичен суд Скопје.

Против овие решенија странките имаат право на жалба пред кривичниот совет на овој суд во рок од три дена по приемот на решението.

Нино Васев се сомничи за осум дела, осомничени се и тројца доктори-онколози заедно со организацискиот директор

На почеток