Македонија

Лога ја смирува топката со Таравари: Го осудуваме насилството

Генералниот секретар на Алијансата за Албанците и министер за правда, Кренар Лога го осуди чинот на оставање куршум пред вратата на претседателот на пртијата, Арбен Таравари.

“Денес можеме да имаме недоразбирања и несогласувања но воопшто не треба да се одалечиме еден од друг од нашата заедничка куќа. Додека сите заедно се трудиме да го изнајдеме правиот и вистинскиот пат, повикуваме на самолонтрола и смиреност. Ние сме поминале многу настани заедно, како радосни така и тажни. Заради тоа апелираме и да ни се разделат нашите патишта, ова да го направиме како цивилизирани луѓе и семејни луѓе.

Го осудуваме секој ваков чин на насилство од кој било, исто како што денеска го осудуваме кукавичкиот чин врз нашиот сопартиец Арбен Таравари. Насилството не е решение. Нека полициските органи го обелоденат случајот и виновниците да се изведат пред лицето на правдата. Сме биле толку многпати заедно што ни треба за да си го одржиме достоинството пред членовите на нашите семејствота”, напиша Лога.

На почеток