Македонија

Пожарот на Шар Планина се самоизграснал, извести ЦУК

Регионалниот ЦУК Тетово, известува дека во 09:00 часот е добиена информација дека пожарот кај с.Вешала во Општина Тетово се самоизгаснал во текот на ноќните часови.

„Екипа од Национален парк „Шар Планина“ се наоѓа на местото на настанот и врши обиколка на опожарената површина и контрола на теренот за да спречи евентуално повторно самозапалување на огнот.

Зафатена била поголема површина обрасната со сува трева, папрат, смрека и ситни грмушки“, велат од ЦУК.

На почеток