Свет

Ердоган му понуди на Путин посреднички услуги

Турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган му понуди на Путин да посредува за враќање на Украина и Руската Федерација на преговарачка маса.

За време на телефонскиот разговор со Путин, тој истакна дека „Турција е подготвена да одигра каква било улога за да го олесни враќањето на преговарачка маса во однос на Украина“.

На почеток