Свет

Пронајден изгубен американски дрон во Полска

Неидентификуван летечки објект влезе во Полска, доаѓал од правец на Украина

Во близина на полскиот град Мирославец, дронот МК-9 Рипер принудно слета во ненаселена област.

Во моментов ова место го обезбедуваат надлежни служби, а воената жандармерија врши увид.

Невооружениот американски дрон MK9 Reaper бил стациониран на аеродромот Мирославец, по што изгубил контакт со базата.

На почеток