Македонија

Барале само институциите да функционираат: гостиварска фирма била мета на нелојална конкуренција, сузбиена со Трајковски од Пазарна

По три години, гостиварската фирма „Чикаго Стоун“ успеа да го реши проблемот со нелојалната конкуренција, која произведувала идентични ексклузивни производи – иако било противзаконски. Тропале на многу врати, а сега, велат дека само директорот на Државниот пазарен инспекторат, Горан Трајковски имал разбирање за нивната ситуација.

„Срдечна благодарност до директорот г. Горан Трајковски и администрацијата на Државен пазарен инспекторат на Република Северна Македонија.
Императив е да се признаат оние чии постапки зборуваат погласно од зборовите. Денеска упатуваме најискрена благодарност до г-дин Трајковски, директор на Државниот Пазарен Инспекторат на Република Северна Македонија.

Веќе неколку години, Chicago Stone редовно известуваше за случаи на нелојална конкуренција, кои произлегуваат од нелегално производство и увоз на производи идентични на нашите ексклузивни производи. И покрај нашите постојани молби за интервенција, реакција и одговор не сме добиле.

Се додека не го сретнавме г-дин Горан Трајковски, кој со непоколеблива решителност и навремена акција, г-дин Трајковски брзо се справи со нашата мака по преземањето на кормилото на Државниот Пазарен Инспекторат. Согледувајќи ја тежината на ситуацијата, тој го мобилизираше својот тим. Нивните исцрпни напори кулминираа со посета на конкурентите и воспоставување протоколи за прекин на незаконските практики. Преку неговото водство, г-дин Трајковски ги подржа не само нашите деловни интереси, туку и го поддржа интегритетот на фер пазарните практики.

Chicago Stone ја изразува својата искрена благодарност за инструменталната улога што ја игра г-дин Горан Трајковски во заштитата на нашите права и поттикнувањето на еднакви услови за бизнис.

Посветеноста на г-дин Трајковски за правда служи како светилник на надеж. Цврсто веруваме дека со поединци од неговиот калибар на чело, напредокот на нашата општество е обезбеден.

Му посакуваме на г. Горан Трајковски континуиран успех и во неговите лични и професионални потфати. Нека неговиот непоколеблив дух продолжи да инспирира позитивни промени и да го отвори патот кон посветла иднина“, напишаа тие.

На почеток