Македонија

Тошковски: Се растерети системот за вадење лични документи

124 илјади луѓе се сликаа со новиот систем на фунционирање на МВР. Преку 300 илјади добија презакажен термин, рече Тошковски во првата емисија „Претрес со Ландов“.

„Бев во полициска станица, мислам дека беше во Јегуновце, не ме држете за збор. Еден компјутер имаат. А тој компјутер, на него се прикачени и камерите од полицискиот објект. А има 23 милиони евра МВР да исплати за судски процеси“ коментира Тошковски.

Јас сум љубител на македонска чајлигија. Не сум љубител по фотографирање, туку на зурли и тапани, одговара Тошковски на прашањето зошто не се фотографираше на граница со обрасците.

Следете го Претресот на Панче Тошковски во живо:

На почеток