Македонија

(Видео) Уште едно лице е приведено за убиството на докторот во Железара – вкупно тројца осомничени дека се вмешани

Приведени се вкупно три лица за убиството на докторот Ацо Трпковски во Железара, а претресот е завршен во доцните часови. Ова се најновите информации по вчерашната голема акција на МВР во координација со Обвинителството.

„Се продолжува со други истражни дејствија со цел да се утврди соодветно фактичка состојба“, посочи Тошковски.

Во детали, Тошковски за овој случај зборуваше во подкастот „Претрес со Ландов“. Меѓудругото даде одговор и за тоа дали професијата е поврзана со мотивот на убиството.

На почеток