Свет

Мајката на браќата Драгијевиќ оди на суд: Нејзините синови се осомничени за убиство и криење на телото на исчезнатата Данка Илиќ во Бањско поле

Во просториите на Вишото јавно обвинителство ќе биде сослушана и мајката на Дејан и Далибор Драгијевиќ, осомничени за убиството и криењето на телото на исчезнатата Данка Илиќ (2) од Бањско Поље.

Пред се затоа што потрагата по телото на девојчето се уште трае, а се уште се работи на утврдување кој имал се` со овој страшен чин.

И покрај тоа што домот на Драгијевиќ е заклучен, полицаецот се уште го штити селото Злот, па „Нова.рс“ претпоставува дека Светлана нема наскоро да го напушти овој крај, токму поради сослушувањето на кое мора да одговори.

Пред домот на осомничениот за убиството на двегодишното девојче Дејан Драгијевиќ се е пусто.

Од четиричленото семејство останала само мајката Светлана, но како што дознава „Нова.рс“ и таа ја напуштила куќата.

„Овде нема никој, жената ги спакува куферите и си замина, но не знаеме каде отиде, куќата е заклучена, нема никој во дворот, само полицаецот уште стои напред“, изворот. рече, според Курир.

На почеток