Македонија

Таравари: Како претседател, ќе ја заштитам консензуалната демократија, слободата на изразување и владеењето на правото

Кандидатот за претседател од редовите на ВЛЕН Арбен Таравари во својата програма јасно наведува дека ќе се заложи Северна Македонија да има систем на консензуална демократија, каде јасно ќе бидат истакнати слободата на изразување и владеењето на правото.

„Северна Македонија консензуална демократија – Како претседател на Републиката, ветувам дека ќе ја заштитам консензуалната демократија, слободата на изразување и владеењето на правото во сите ситуации.“ – преземено од политичката програма на кандидатот за претседател Арбен Таравари

На почеток