Македонија

Меџити на средба со уметниците во Скопсиот аквадукт

Денес, Претседателот на Демократското Движење, Изет Меџити истовремено носител на Листата за пратеници од коалицијата ВЛЕН во првата ИЕ во Скопсиот аквадукт реализираше средба со уметници, кои низ годиниве придонеле во областа на уметноста и културата кај нас.

Тој истакна дека вреди да се даде максимумот во поддршка на нашите уметници, инвестирајќи во контуинитет во областа на културата, приоритет кој го развива нашето општество и новите генерации.

На почеток