Свет

Денеска ќе бидат сослушани родителите на Данка Илиќ

Родителите на двегодишната Данка Илиќ, Милош и Ивана денеска ќе бидат сослушани како сведоци во Вишото јавно обвинителство во Зајечар, јавуваат медиумите.

„Осомничените С.Ј. и Д.Д. повторно не се сослушани како осомничени во Заечар. Се уште не е поднесен предлог за продолжување на притворот на осомничените“, велат од Заечарскиот затвор, пренесува Блиц.

Д.Д и С.Ј., осомничени за убиството на двегодишната Данка Илиќ, ќе бидат упатени на психијатриско вештачење во Специјалната затворска болница во Белград штом ќе се исполнат условите, односно штом тоа веќе не им е потребно. да присуствува во доказната постапка која во моментот се води.

На почеток