Свет

Инаугурацијата на Владимир Путин ќе се одржи на 7 мај

Инаугурацијата на рускиот претседател Владимир Путин ќе се одржи на 7 мај, изјави Андреј Клишас, претседател на Комитетот за уставно законодавство и државност во Горниот дом на Советот на Федерацијата, пренесува ТАСС.

„Инаугурацијата ќе се одржи на 7 мај. Ќе има дополнителни информации за (PCR) тестови за учесниците кои присуствуваат на инаугурацијата. Ова е стандардна процедура, ќе се одржи еднаш, на 6 мај“, рече Клишас на седницата на УО.

Според законот, новоизбраниот претседател ја презема функцијата со мандат од шест години.

Инаугурацијата на Путин во 2018 година се одржа на 7 мај, потсетува ТАСС.

На почеток