Свет

Во супермаркетите во Германија пронајден кокаин

Претреси во Битола, пронајдена дрога, приведени две лица

Откриен кокаин во робата на неколку супермаркети во Берлин и Бранденбург, пренесува Билд, повикувајќи се на извор од безбедносни кругови.

Дрогата ја пронашле работниците од тие продавници, се наведува понатаму, додавајќи дека биле пронајдени меѓу 20 и 100 килограми кокаин.

Полицијата е пред маркетот и врши преглед на робата.

Вкупната и точната количина на кокаин засега не се знае.

На почеток