Македонија

Славески: Ќе имаме добра синергија со новата влада предводена од Мицкоски

,,Добро е што Пендаровски го призна поразот, ќе му се пише како еден од ретките плусеви.”, вели Славески, член на извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ.

,,Во однос на одметнувањето на Гордана Силјановска-Давкова, во извесна смисла и добро е да е одметната. Мислам дека ќе имаме една добра синергија со новата влада предводена од Христијан Мицкоски. Мицкоски се гледа дека има огромна енергија, поткрепена со силна волја и верба. Ќе се потпре на вистински луѓе, има добар тим.”, посочи Славески.

На почеток