Македонија

ДЕСНА потврдува дека Палчо е во авионот на „Turkish Airlines“

„Љупчо Палевски Палчо се наоѓа во авион на TURKISH AIRLINES од ISTANBUL лет број TK 1005. Очекувано време на слетување ETA е во 19:30 часот на меѓународниот аеродром Скопје“ соопштија на ФБ станицата на политичката партија ДЕСНА чиј претседател беше Љупчо Палевски Палчо.

Тој беше сменет од партиската функција на 16-ти јануари годинава.

Под посебни протоколи Палчо го носат во Македонија – екстрадацијата во тајност на барање на турските власти

На почеток