Свет

Заврши вештачењето на осомничените за убиството на Данка Илиќ

Дејан Драгијевиќ и Срѓан Јанковиќ, кои се осомничени за убиството на Данка Илиќ (2), по психијатрискиот преглед во Специјалната затворска болница во Белград, се прогласени за здрави.

Драгијевиќ и Јанковиќ во април беа испратени во Специјалната затворска болница во Белград на психијатриско вештачење, денеска од Вишото јавно обвинителство Зајечар за Нова.рс потврдија дека осомничените врз основа на наодите на вештачењето се прогласени за здрави.

Денеска се добиени извештаите од психијатрискиот вештак од Специјалната затворска болница и според вештакот тие одговараат“, велат од обвинителството за нашиот портал.

Според досега добиените резултати од вештачењето на ДНК во Вишото јавно обвинителство во Зајечар, од девојчето Данка Илиќ нема биолошки траги.

Од ВЈТ во Зајечар велат дека се уште трае вештачењето на движењето на возилото на осомничениот врз основа на ГПС уредот и се очекува вештачењето.

На почеток