Свет

Се огласи болницата во Банска Бистрица: Познатата состојба на словачкиот премиер

Болницата во Банска Бистрица на својот Фејсбук профил објави дека состојбата на ранетиот словачки премиер Роберт Фиц е стабилна.

,,Клинички се подобрува, комуницира, воспалителните параметри полека се намалуваат. Премиерот останува под наша грижа“, напишаа од болницата во Банска Бистрица по денешната седница на Советот.

Да потсетиме, Роберт Фицо беше тешко ранет минатата среда по состанокот на кабинетот во Хандлова кога се приближи до насобраните.

Тој со хеликоптер бил префрлен во болницата во Банска Бистрица каде итно бил опериран и оттогаш е таму.

Претходните денови се зборуваше за префрлање на премиерот во друга институција, но како што може да се заклучи од денешното соопштение на болницата, тој засега останува во Банска Бистрица.

На почеток