Македонија

(Во живо) „Претрес“ во ќелиите на затворот во Шутка, па разговор за затвореничките проблеми и последни апсења

Влеговме во ќелиите каде осомничениот за двојното убиство Палчо издржува притвор, министри и политичари поминаа бројни денови, а каде се спрема и евентуален влез на врховен судија.

Ја посетивме берберницата од филмот „Тетовирање“, кујната на затворот во Шутка, на шеталиштата..

Го посетивме и озлогласеното одделение „Ц“ каде се сместуваат лица од висок ризик како што се Миле Јанакиески, Сашо Мијалков, осуденици за 27 април..

Директни одговори од директорот на затворот „Скопје“, Филип Андов за тоа што прават политичарите кои се огрешиле пред законот, зад решетките – но и одговори на низа прашања поврзани со високопрофилни личности.

По репортажата во затворот „Скопје“, разговараме со Јован Андоновски, заменик-народен правобранител за затвореничките проблеми, условите, но и за осомничениот за мито Иџет Меџити.

Следете во живо:

На почеток