Свет

Неверојатниот успех на Вучиќ во Њујорк

Претседателите Алиев и Ердоган му честитаа на Вучиќ за победата на изборите

Медиумите во регионот, чии земји гласаа за Резолуцијата за Сребреница усвоена синоќа, наведуваат дека неуспехот да се постигне мнозинство всушност е дипломатски успех на претседателот на Србија.

Исто така, некои изјавија дека Александар Вучиќ е „страшна машина“, но, како што беше објавено на социјалните мрежи, тој за српскиот народ е „еден од неговите најголеми синови. Со својот подвиг во Њујорк, Вучиќ ги напиша најгордите страници на нашата историја“.

На почеток