Македонија

По четири круга гласање ниту еден кандидат за претседател не го доби потребното мнозинство, велат од Уставниот суд

Во Уставниот суд денеска се одржаа четири круга на гласање за претседател при ниту еден од предложените кандидати не го доби потребното мнозинство.

Согласно Деловникот, постапката за избор се повторува се додека не се избере претседател на Уставниот суд.

Седницата за избор продолжува утре во 10 часот.

На почеток