Свет

(Видео) Невидено невреме во Тексас, град со големина на камен

Во невиденото невреме кое ечеше низ паркот Виго во американската сојузна држава Тексас падна град со големина на камен, но буквално.

Фотографиите ги објави мрежата KWTV, а наводно се направени во неделата на 2 јуни.

Националната метеоролошка служба во Лубок изјави дека градот е со големина на карпата што е фотографирана, а големината на градот е поголема од 7 инчи – што е поголемо од 17,78 сантиметри, што е нов рекорд за големината на град.

На почеток