Македонија

Локализиран активниот пожар во Општина Ново Село

ЦУК: Во последното деноноќие три пожари на отворено, 1.482 повици на 112

Активниот пожар од вчера, во Општина Ново Село, на планината Огражден кај „Хаџиица“ е локализиран

Регионалниот ЦУК Струмица информира пожарот во Општина Ново Село на планината Огражден кај место викано „Хаџиица“ е локализиран денеска во 10.00 часот на ден 24.06.2024 година според комуникацијата остварена со ЈП „Национални шуми“- подружница „Беласица“ од Струмица.
Со пожарот беше зафатена букова шума, млада јасикова шума, сува трева и папрат. Зафатената, со пожар површина дополнително ќе се утврдува.

На почеток