Скопје

Поплавен погон на фирма од Скопје по вчерашното невреме

Во ЦУК на 112, е добиена пријава дека при невремето причинета е материјална штета во погонот на „Ла Пласт“, во Скопје, односно истиот е поплавен, според пријавителот најверојатно постои проблем со атмосферската канализација или пак е пукната цевка, при што водата тече по улица и се слева во неговите погони.

Во моментот објектот се наоѓа поплавен до 50 сантиметри под вода.

РЦУК Скопје ги извести надлежните служби за интервенирање според пријавениот итен случај.

На почеток