Македонија

Владата на ВМРО-ДПМНЕ што вети, тоа и ќе реализира – Од септември над 300.000 пензионери ќе го добијат ветеното линеарно покачување на пензиите од 5000 денари, вели ВМРО-ДПМНЕ

„Пензионерите нема потреба веќе да се грижат, ветувањето за покачување на пензиите од 5000 денари станува реалност“, вели ВМРО-ДПМНЕ и додава:

Владата на ВМРО-ДПМНЕ предводена од премиерот Христијан Мицкоски го реализира проектот линеарно покачување на пензиите од 5000 денари во првата година од мандатот.

Над 300.000 пензионери ќе го добијат ветеното предизборно покачување на пензиите од 5000 денари.

Првото покачување на пензиите од 2500 денари, пензионерите ќе го добијат во септември, додека второто покачување од 2500 денари ќе го добијат во март следната година.

ВМРО-ДПМНЕ се што вети во програмата Платформа 1198 тоа и ќе го реализира.

ВМРО-ДПМНЕ ќе го подобри животниот стандард и квалитет на живот на сите граѓани.

Владата и Мицкоски се партнери на пензионерите и се грижат за потребите и барањата на сите граѓани.

Македонија мора да се трансформира и да стане држава на среќни и богати граѓани.

За тебе. Почнуваме!

На почеток