Свет

Тие штотуку се вратија во уништениот град, а сега треба повторно да бегаат: Израел издава нова наредба за евакуација од Кан Јунис

Потресни сведоштва на раселените жители на Газа: Живееме во кошмар

Агенцијата на Обединетите нации за помош и работа за палестинските бегалци (UNRWA) процени дека 250.000 луѓе ќе бидат принудени да го напуштат Кан Јунис, бидејќи израелските власти издадоа нова наредба за евакуација.

„Само неколку недели откако луѓето беа принудени да се вратат во разурнатиот Кан Јунис, израелските власти издадоа нови наредби за евакуација на областа. Повторно, семејствата се соочуваат со принудно раселување. Проценуваме дека 250.000 луѓе ќе мора да избегаат. Иако никаде не е безбедно во Газа“, напиша УНРВА на Икс.

Агенцијата на Обединетите нации за помош и работа за палестинските бегалци (UNRWA) процени дека 250.000 луѓе ќе бидат принудени да го напуштат Кан Јунис, бидејќи израелските власти издадоа нова наредба за евакуација.

„Само неколку недели откако луѓето беа принудени да се вратат во разурнатиот Кан Јунис, израелските власти издадоа нови наредби за евакуација на областа. Повторно, семејствата се соочуваат со принудно раселување. Проценуваме дека 250.000 луѓе ќе мора да избегаат. Иако никаде не е безбедно во Газа“, напиша УНРВА на Икс.

На почеток