Свет

Годишнина од злосторството во Сребреница

Со комеморација на босанските жртви, во Меморијалниот центар, денеска ќе бидат одбележани 29 години од злосторството во Сребреница.

И годинава се одржува традиционалниот „Марш на мирот“.

Хашкиот трибунал за воени злосторства во поранешна СФРЈ и судовите во БиХ, Србија и Хрватска досега осудиле 47 лица на повеќе од 700 години затвор.

На почеток