Република

Учесник во Шарената револуција до Мицкоски: Историјата ќе те избрише како флека во длабинско перење

Ирена Штеријовска, учесник во Шарената револуција го искритикува лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски. Tаа објави и фотографија на која Мицкоски преку социјалните мрежи ги повикува граѓаните на Репубилка Македонија да им се придружат на 21 април и да ја поддржат Гордана Силјановска Давкова.

„Христијан, несреќо кусогледа

Историјата ќе те избрише како флека во длабинско перење. Никаде и никому нема да оставиш трага. Толку си глуп што ни да те заебаваме не вредиш.
Сакав само да ти кажам, ние ќе продолжиме да живееме во љубов и разбирање, ќе се сакаме, ќе се обединуваме, ќе растеме се појаки и ќе ве смачкаме вас, бајатите националисти и тажни мразачи. Нашата идеја за еднаквост и прогрес ќе ве брише се дур никој името не ви памти, се дур наместо името твое не викаат “го памтиш ли бе оној… оној како се викаше, што го наследи оној другиот шо сакаше војна да напраи и на крај избега ко пизда… “, стои во објавата на Фејсбук.

Христијан, несреќо кусогледаИсторијата ќе те избрише како флека во длабинско перење. Никаде и никому нема да оставиш…

Posted by Irena Sterijovska on Thursday, March 14, 2019

To Top
Close