Коментари

Дурловски не прифаќа амнестија?

„Подарена слобода на неправедно обвинетиот, прифатена како милост од ,,горе”, ќе биде претежок товар врз плеќите на еден родител, пријател, Македонец, кој цел живот се бори токму за една вистинска… Слобода!“, напиша Игор Дурловски на социјалните мрежи.

Ова е првата реакција на оперскиот пеач Игор Дурловски по понудата на Заев во Собранието до ВМРО-ДПМНЕ за амнестија, во замена гласање за уставни пормени. Претходно, реагираше и Борис Дамовски кој побара правда, а не амнестија.

И двајцата се обвинети за тероризам за настаните од 27 април минатата година.

Кликни за да коментираш

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

На почеток