Свет

Пекинг воведе дополнителни царини за американски стоки

Од денеска стапуваат во сила новите царини во вредност од 60 милијарди долари кои Кина ги воведе за увозни стоки од САД.

Царините од пет до 10 отсто опфаќаат вкупно 5.207 американски производи.

Мерката е одговор на новите увозни давачки од 10 отсто за кинеска стока, вкупно 200 милијарди долари, кои американската администрација ги објави минатата недела. Овие царини постепено ќе достигнат 25 проценти до крајот на годината. Американските царини исто така денеска стапуваат во сила.

Кликни за да коментираш

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

На почеток