пон. Окт 14th, 2019

Скопје1.мк

види, слушни, прочитај

Димитриевски: Менувај пол, но не на државна, а уште помалку на моја сметка!

Градоначалникот на Куманово, Максим Димитриевски се спротивстави на најавата на министерот за здравство, Венко Филипче дека операциите за менување на пол ќе бидат на товар на Фондот за здравство.

-Прави со сопствениот живот што сакаш, сакај и менувај пол, лична одлука, но не на државна а уште помалку на моја сметка!
– Да се разбереме, не сум против лични слободи и права, маргинализирани групи и.т.н. ги почитувам и уважувам сите, но ова е веќе навредливо.
Во претставничката демократија законот е воља на мнозинството (ГРАЃАНИ), не лична желба на поединци!, смета Димитриевски.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close