Магазин

(ФОТО) Јубилеј 50 години од првата самостојна изложба на Упевче

Педесет оригинални дела на ликовниот уметник Славко Упевче изложени во Куќата на Робевци. Ликовната уметничка ретроспективна изложба на Славко Упевче насловена „50 години ликовна хроника на Охрид“,со оваа изложба Упевче ја одбележува  50 годишнината од неговата прва самостојна изложба. Станува збор за ликовна уметничка ретроспективна изложба на дела од разни фази на уметничкото творештво на Упевче. По тој повод беше промовирана и неговата монографија.

Изложбата ќе биде отворена до 18-ти јули.

Најчитани

To Top
Close