fbpx
саб. Мај 23rd, 2020

Скопје1.мк

види, слушни, прочитај

Да не се оди на избори без попис и завршени преговори со НАТО, вели Пендаровски

Пендаровски смета дека не треба да се оди на предвремени избори додека не се завршат преговорите за влез во НАТО. Тој смета дека треба да се направи и попис, пред да се одржат следните избори.

„Не би можел да шпекулирам за ова прашање. Тоа е работа на оние кои ја предводат Владата. Ако сакаат превдремени избори, треба 61 пратеник да ја распуштат Владата. Мислам дека минимум, додека до крајот на годината не ги затвориме важните прашања, не може. Ако сакате го крај да бидам искрен, не би одел на предвремени избори без да направиме попис“, вели Стево Пендаровски.