fbpx
нед. Сеп 20th, 2020

Скопје1.мк

види, слушни, прочитај

Насилно отстранети заштитните столпчиња во Карпош

Насилно се отстранети заштитните столпчиња, долж тротоарот, кај училиштето „Војдан Чернодрински”, во урбаната заедница Владо Тасевски (Млечен).
„Овие столпчиња се поставија по барања на повеќе заедници на сопственици – граѓани, од различни згради, со цел тротоарите да бидат безбедни и слободни за движење за најмладите.
Повикуваме уште еднаш, да престане свесното уништување на урбаната опрема, со што се прави директна штета за населбите, но и на Буџетот на Општина Карпош.
Секој оној, кој ќе продолжи со насилството и вандализмот, мора да биде санкциониран“, велат од Општина Карпош.

Напишете коментар