Свет

„Сигурен сум дека возачот не возел првпат по овој пат и знаел дека треба да биде повнимателен“, смета градоначалникот на Перник

Човек ако е невнимателен на овој дел од патот, може да влезе во неволја, а во вакви катастрофи, вината главно е човечка. Ова е ставот на првиот човек на Перник, Станислав Владимиров за „БТВ“. Тој нагласи дека секој возач е советуван да вози побавно и повнимателно.

-Сѐ што ве интересира добивате со еден клик -

„Се надевам дека повеќето возачи повеќе размислуваат кога стојат пред воланот“, апелираше Владимиров.

„Сигурен сум дека овој возач не минувал првпат за да знае дека на оваа траса има спуштања и искачувања на кои треба да се биде повнимателен. Овој пат, ако тргнете со малку поголема брзина, може да станете зло. Сакам да ги наведам ризиците“, појасни градоначалникот на Перник.

Според него, околу Владаја има опасна делница: „Во Бугарија има делници на кои може дополнително да се сигнализира за да се изостри вниманието на возачите“.

To Top